27 Ağustos 2011 Cumartesi

26 Ağustos Howell

28 board oynandı.Hiçbir boardda eşitlik olmadı,daha enteresanı iki tarafta da zon yapılan eller oldu. Zayıf defanslara denk gelenler artı puanlar aldılar,blok olarak top verilmesi,yani oynanan 4 elde de herbirinden top vermek oldukça sıra dışı.Bu konunun altını çiziyorum,çünki zaman zaman gerilimlerle bazılarının psikolojisi bozuluyor,bu da sonuçta dengeleri alt üst ediyor.Tekrar tüm arkadaşlarıma hatırlatıyorum, ltf turnuva süresince akustiğin de etkisini düşünerek çok alçak sesle oynamaya gayret edelim.Ayrıca her ne kadar öğrenmeye çalışıyorsak da,turnuva ciddiyeti açısından tüm değerlendirmeleri tur sonuna saklayarak, özellikle bidleri düşünerek ama tek seferde verelim, mimiklerle ve/veya ''değiştirebilir miyim?'' diyerek eli tarife ek bilgiler yaymayalım.Bricin temelinde konsantrasyon olduğu için değerli.....
Telefonlarımızı titreşime alalım,hiçbir tel konuşmasını turnuva boyunca salonda yapmayalım.

Daha önemlisi, ortağımıza değer verelim,yanlış da yapsa bunu tartışarak değil anlatarak yapalım. Eğer zaten memnun değilsek ondan onunla ortak olmamamız gerekir.Bu temel yaklaşımlar sistem bilmekten daha önemlidir.Deklarasyonunuz veya yer oyununuz hatta defansınız zaafiyet gösterebilir, ya bu konularda çalışırsınız ve kendinizi ilerletirsiniz, ya da ortak bulmakta zorlanırsınız. Bilgi ve tecrübeye saygımız vardır,olmalıdır ancak insan olma etiketlerinin eksikliği tüm becerileri örter , derinlere gömer. Bugün bunları yazmak istedim, çünki, tam Foça turnuvası öncesindeyiz....çünki elde ettiklerimizi daha ilerilere götürmek sadece bu ''kulübün'' sahiplerinin görevi...çünki hem hep burada olanlar için hem de sadece yazın gelenler için her öğleden sonra vakit geçirdiğimiz,o saatleri iple çektiğimiz bir noktadayız......5 yıl önce, 1 masa zorla oluyorduk, bugün 3 masanın altına düşmediğimiz gibi, 5-6 hatta zaman zaman 9 -10 masa olmaya başladık. Çok değerli dostları küstürüp kaybetmek başta beni aşırı üzüyor.Bunun sebeplerini biliyoruz...gereklerini de yapmalıyız. Bu yazıyı okuyanlar lütfen aynada bir özeleştri yapsınlar. Benim vizyonum Foça'da daha İYİYE, daha İLERİYE gitmesini sağlamak bu oluşumu. Bu nedenle kayıp verme LÜKSÜMÜZ yok AMMA eğer olayı tümden küçülmeye itecek noktada o bakış LÜKS olmaktan çıkar ŞART ve FARZ olur.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Şimdi sonuçlara gelelim

1. Kaya-Füsun                                            65.63
2. Muammer-Mustafa                                62,50
3. Cem-Soner                                             56,25
4. Ayla-Selma
    Cengiz-Orhan                                        51,34
6. İsmet-Mehmet                                       47,77
7. Gürbüz-Tayfun                                      45,09
8. Ali-M.Karadeniz                                   44,20
9. İbrahim- M. Babaoğlu                           43,30
10. Olcay-Ayfer                                         32,59

Birkaç günlük yokluğumda, görev bilip,öne çıkarak sonuçları hesaplayan,emek veren Tayfun paşaya özellikle teşekkür ederim.Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz......ellerine sağlık Tayfun abi...!!!  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder